Laster...

Bruddheller er vel det produktet som folk flest forbinder med skifer. Bruddheller finnes i mange varianter til forskjellig bruk.

Vanlige bruddheller brukes til å legge for eksempel terrasser og hageganger, bruddhellene finnes i forskjellige tykkelser: 1,5-2,5 cm for legging i støp, 2-3 cm for legging i støp eller sand, 2,5-4 cm for 

legging i sand og 4-6 cm som er kjørbare. Vanlige bruddheller har størrelser fra ca 0,12 m² opp til ca 0,8 m²

Store bruddheller har samme bruksområde som vanlige bruddheller men er fra ca 0,5 m² og oppover til over 1 m². Tykkelsene er fra 2-3 cm og 3-5 cm. 

Plastringsbrudd finnes i 2 typer og er beregnet til å forblende f. eks. vegg/ murer og piper. Den vanlige typen er litt slett i overflaten, 1,0 -1,5 cm tykk og størrelser fra 0,07 m² og oppover. Den andre typen er blank og røff / grov i overflaten, fra 1-2 cm tykk og litt større en den vanlige plastringen. Dette er det produktet med den overflaten  som er mest særegent for Liskifer og gir en svært livfull vegg.  

Småbrudd er den billigste bruddhellen, som kan brukes på f. eks. mindre gulv og vegger. Tykkelsen er fra 1,5-3 cm og er som navnet tilsier små i størrelsen, fra 0,07 m² og oppover.

Se flere referansebilder i billedarkivet nedenfor 

Billedgalleri